'; ?>

Alpenkanjers

Het ontstaan van de Alpenkanjers is geïnspireerd door de deelname van Fortis medewerker Sander Askamp aan de 1e editie van Alpe d’HuZes in 2006. Het Alpe d’HuZes virus werd in eerste instantie verspreid binnen het voormalige Fortis concern (o.a.ASR verzekeringen en Fortisbank Nederland). Daarbij was het uitgangspunt, collega’s binnen Fortis enthousiast maken en te inspireren om echt iets te doen voor een ander zonder daar iets voor terug te krijgen/willen.

Aanvankelijk werd gekozen voor de naam Fortis Alpenkanjers. Deze naam werd later gewijzigd in Alpenkanjers. Een logische keuze vanuit de bekende ontwikkelingen rond het concern Fortis maar ook omdat inmiddels verschillende vrienden en bekenden van medewerkers van Fortis waren aangesloten. Na enkele jaren is besloten om deze vriendengroep serieuzer vorm te geven door een stichting op te richten.

Stichting Alpenkanjers

Stichting Alpenkanjers zet zich al vele jaren in voor mensen, wier toekomst er helaas niet zo zonnig uitziet. Mensen die vechten voor hun leven, vechten om weer gezond te worden, of zo gezond mogelijk te blijven: die vele mensen, die vechten tegen kanker. Dat doen we onder andere door fietsend of lopend bergen te bedwingen…en te verzetten. Want onze acties genereren aandacht en geld voor kankerbestrijding. Het succesvolste evenement dat op onze deelname mag rekenen kent u ongetwijfeld: de Alpe d’HuZes.

 Cijfers en acties

Sinds de start in 2006 heeft Alpe d’HuZes in totaal 100 miljoen euro ingezameld, waarvan ruim 1 miljoen euro door de stichting Alpenkanjers. Het afgelopen jaar hebben we ruim 140.000 euro aan sponsorgelden gegenereerd. Enorme bedragen, maar zo verschrikkelijk hard nodig. Voor onderzoek naar het voorkomen en genezen van kanker, maar ook voor de ondersteuning van kankerpatiënten. Zodat zij goed, gelukkig en gezond kunnen leven met kanker. De Alpenkanjers sportteams organiseren in dit kader uiteenlopende activiteiten: spinninglessen, acties op beurzen, bedrijfsactiviteiten en… de verkoop van wel héél speciale wijnen: de enige echte Alpenkanjers wijnen!

Het Bestuur:

 

Deelnemende teams 2015

  • Team 1 – Teamcaptain Willem Boddendijk
  • Team 2 – Teamcaptain Ronald Dantuma
  • Team 3 – Teamcaptain Stefan Ueberseizig
  • Team 4 – Teamcaptain Edwin Meeuwis

Opgeven is geen optie!